כפי שהיה נהוג באותם ימים, כך גם לרעננה הגיעו כמה גרעינים של קיבוצים, שהתארגנו במושבה.
בין הקיבוצים שהיו ברעננה: גרעין של תנועת "השומר הצעיר", שהקים את קיבוץ רמת השופט שברמת מנשה; גרעין של תנועת "החוגים" שהקים את קיבוץ מעוז חיים שבעמק בית שאן; חברי גרעין "לניר" שהקים את קיבוץ אורים שבנגב; חברי גרעין של "מכבי צעיר" שעלו להתיישבות בעמק זבולון בקיבוץ כפר המכבי; חברי גרעין של תנועת "העובד הציוני" שעלו להתיישבות של מכבי בקיבוץ הסוללים שבגליל התחתון; קבוצה של ציונים צעירים שהגיעו באופן בלתי חוקי מארצות צפון אפריקה, ניהלו את חייהם ברעננה כקיבוץ "הסנה" ועלו להתיישבות בקיבוץ ברור חיל בדרום הארץ. חברי גרעין "אלגביש" שעלו להתיישבות בקיבוץ כפר מנחם ובקיבוץ גלעד שברמות מנשה.
חברי ההכשרות חיו במושבה ועבדו בעבודות שונות. הם התגוררו בבתים ובצריפים במקומות שונים במושבה:
- ליד גבעת ח"ן היו מבנים שנקראו בשם "הקיבוץ", שם התגוררו חברי הכשרות "החוגים" שהקימו את קיבוץ מעוז חיים. אחריהם התגוררו במקום חברי הגרעין שהקים את קיבוץ גלעד ברמות מנשה. האחרונים שהתגוררו במבנים אלו היו חברי הגרעין שעלו להתיישבות בקיבוץ ברור חיל.
- ליד כפר נחמן, מצפון למושבה, הוקמו על ידי הסוכנות היהודית שני בתים בני שתי קומות וברכת מים. מקום זה נקרא בשם "מצפה השרון". כאן החלו את הכשרתם חברי הגרעין שהקים את קיבוץ רמת השופט שברמות מנשה. אחריהם הגיעו למקום חברי הגרעין שהקים את קיבוץ אורים שעלה להתיישבות במסגרת י"א היישובים שקמו בערב יום כיפור בשנת 1946 – תש"ו, על אף התנגדות הבריטים.
- מחנה ההכשרה של תנועת "מכבי הצעיר" היה בקצה רחוב יהודה הלוי. מקצת מהחברים עלו להתיישבות בקיבוץ כפר המכבי שבעמק זבולון, והיו שנשארו ברעננה. במקום זה התגוררו ופעלו גם חברי הגרעין שעלה להתיישבות בקיבוץ הסוללים שבגליל התחתון.