ובכן, ישבנו איש מול רעהו. הכרת פניו ענתה בו כי שקוע הוא בתוכניות ובעיות עד למעלה הראש. לשאלתי: - מה הן כיום הפעולות העיקריות ב"הפועל?"
שם ידו על מצחו והחל מספר:
סניפנו ברעננה, ביחד עם סניפי המשנה, במושב בצרה וכפר חרוצים, מונים כיום 800 חבר וחברה, העוסקים בענפי הספורט השונים, ויש לנו: - 8 קבוצות כדור-רגל מכל הגילים שמתאמנות בקביעות על משטחי הספורט השונים ברעננה וסביבותיה.
14 קבוצות התעמלות 2 קבוצות כדור-עף
1 קבוצת כדור-יד 2 קבוצות טניס שולחן
2 קבוצות כדור-סל 2 קבוצות אתלטיקה קלה
רוב הפעולות הנ"ל מתקיימות על מגרש הכדורגל שלנו בשכונת נווה-דוד, אשר שופץ ופותח להיות ראוי לתפקידו. הושלמה גם החומה העוטרת את המגרש, אשר חלק ניכר בהוצאות הבנייה נטלה המועצה המקומית. אגב – בית הפועל, שבנייתו הושלמה לפני שנתיים בערך, גם זאת בעזרתה הפעילה והכספית של המועצה, מכיל: אולם התעמלות מרווח, חדרי הלבשה, מחסן, וחדר נוסף שהוכשר לצרכי תרבות ועיון, וכן לפגישות והתייעצויות. הוכנס ריהוט חדש, כולל רדיו.
"האם זה ממצה את כל מה שיש לספר על "הפועל" ברעננה?" שאלתי את מר דרוקר, בראותי כי מסתייג מהפרזות ומ"הלול עצמי". האם אין לך בעיות כלשהן המעסיקות אותך?"
מר דרוקר נזדקר, השעין את גבו על משענת הכסא אשר במשרדנו. ובמבט חודר ענה: "בעייתנו העיקרית והראשונית כיום היא איך לפנות את קרנות (פינות) הרחובות שלנו במרכז המושבה מהנוער המתגבר והתוסס. ומשימתנו המיידית היא חיפוש דרכים ואמצעים שבהם אפשר יהיה לעניין אותם ולהעסיקם במסגרות תרבות ובידור מאורגנות. ואם נצליח בזה – ומצא לנו."
הבינותי לדאגותיו של מר דרוקר, שהן כיום גם דאגת פעילי התרבות והחינוך במסגרות תנועות הנוער ובתי הספר בארץ.
"הקהל שומע וקורא לפעמים על פעולות "הפועל" ברעננה, הוא גם נדרש לפעמים לתת יד וכתף לעזרה למפעליו, אולם ייתכן ומגיע לו, לקהל, ליהנות במקצת מה"נחת" שמנחיל לנו "הפועל" רעננה ע"י פעולותיו הברוכות בשדה הספורט."
"האם יהיה זה משום התפארות מופרזת, אם תספר לנו, מר דרוקר, על הישגיו האחרונים של הפועל?"
מר דרוקר הרכין את ראשו, ובמידה רבה של התאפקות מתוך צניעות ואחריות, אמר: "אמנם, צדקת, יש צורך לפעמים לפרסם ברבים על הישגינו, אף כי מבחינה ספורטיבית אין אנו גורסים שיטה זו. ואם הנך דווקא מבקש, הבה ואמנה כמה מהם:"
בכדורגל:
1) קבוצה א' הבטיחה עלייתה לליגה א', אף כי בעת כתיבת רשימה זו עדיין עמדו בפניה שלושה משחקים לפני הגמר.
2) במשחקי גביע-המדינה לבוגרים ניצחנו את הקבוצה החזקה "בני-יהודה" ת"א מהליגה הלאומית – ניצחון שהיה לשיחת-היום בחוגי הספורט בארץ.
3) קבוצת הנוער עלתה לליגה "עלית לנוער"; היה רק הפסד אחד במשך כל העונה. ובמשחקי גביע המדינה לנוער, הגיעה לשלב של חצי הגמר.
בטניס שולחן:
קבוצת טניס שולחן לנוער הצליחה לעלות לליגה הלאומית בלי הפסד אחד במשך כל סידרת המשחקים.
קבוצת אתלטיקה קלה, המורכבת עפ"י רוב מחברי "בצרה" וכפר חרוצים,
עלתה לליגה הלאומית, והשיגה מקום ראשון בארבע תחרויות של ליגה א'.
"אכן... הישגים בלתי מבוטלים השגתם בשביל רעננה", אמרתי לו, "אולם מעניין אותנו לדעת מי הם הבחורים האמיצים מקבוצה א' בכדורגל, שהעלו אותנו על דפי עיתונות הספורט בארץ, ומה שמותיהם?"
במנוד יד, כאילו מתוך רצון לצמצם עצמו מפרסום-יתר, הסכים לתת לי את שמותיהם ועמדותיהם בקבוצה והם:
קבוצה א' כדורגל הפועל רעננה – לליגה א'
חיים שטרייפלר- שוער משה קולמן - קיצוני שמאלי חיים צ'יריק – מקשר שמאלי
יוסף אייסלר - סגן ימיני ישעיהו גוטפריד- רץ מרכזי
אברהם דינר - סגן שמאלי שמעון כחלון - קיצוני ימיני
אריה יוחאי - רץ ימיני גיורא גרזון - מקשר ימיני
שלום אהרון - רץ שמאלי משה אהרון - חלוץ מרכזי
משתתפים נוספים בקבוצה: יוסף בן-עמי, משה שנאבל, יעקב ליברמן, שמחה פינצ'בסקי, יעקב כהן, אלישע אליהו.
כשנפרדנו – הדהדו באוזני דבריו של מר דרוקר על הבעיה של "פינוי" הנוער מ"פינות" הרחוב שלנו... ולכך יש ל"התפנות".
מתוך: "בטאון המועצה המקומית" מס' 8-9, 1966
במעגלי ספורט / עמ' 25-26
שיחה עם ה' מרטין דרוקר